Idilisch gelegen Pfaffschwende

Idyllisch gelegen Pfaffschwende

Pfaffschwende is een klein dorp gelegen in Landkreis Eichsfeld, een prachtige omgeving in de deelstaat van Thüringen. Niet ver van het geografische middelpunt van Duitsland namelijk het dorpje Flinsberg. Pfaffschwende ligt aan de voet van de Höhenzuges Gobert niet ver van de grens tussen Hessen en Thüringen. Voor 1990 was Duitsland verdeeld in Oost-Duitsland en West-Duitsland en Oost-Duitse soldaten die de grens bewaakten waren in de kazerne gelegerd. Restanten van deze tijd vindt u overal in de omgeving terug. Vanuit de kazerne hoeft u enkel de straat over te steken voor een mooie boswandeling waar u goede kans heeft reeën of vossen te zien.

Slider

horizontale lijn


kopje: Buitenactiviteiten omgeving Pfaffschwende

Activiteiten omgeving Pfaffschwende

Horizontale lijn


 • Grensmuseum Schifflersgrund

Dit grensmuseum is dagelijks geopend en is gelegen ongeveer 30 km van Dogstars-Holidays. Hier is goed de geschiedenis te proeven van de tijd van het IJzeren Gordijn van 1949 tot 1989. Dit museum is deels overdekt. Groot materieel uit die tijd zoals voertuigen staan buiten tentoongesteld en binnen zijn onder andere fototentoonstellingen. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd.
www.grenzmuseum.de

 • Baumkronenpfad – UNESCO Natuurgebied Hainich

Altijd al eens tussen de toppen van de bomen willen wandelen? Dat kan in Natuurgebied Hainich!
http://www.baumkronen-pfad.de

 • Kletterwald Leuchtberg

Klimmen en klauteren in de buurt van Eschwege! Hier vindt u verschillende parcoursen, variërend van vijf tot twaalf meter hoog en klautert u van platform naar platform.
www.kletterwald-leuchtberg.de

 • Kanoën in Eschwege

Kanoën op de rivier de Werra in de omgeving van Eschwege. Een kano huren kan bij Kanurado.
www.kanurado.de

 • Eschwege

Eschwege is de dichtstbijzijnde ‘grote’ plaats en heeft een zeer charmant centrum met leuke restaurants en winkels. Hier kunt u ook terecht voor meer toeristische informatie.
http://www.werratal-tourismus.de

 • Kassel

Kassel ligt een stukje verder dan Eschwege en is ongeveer een uur rijden. Kassel is een stuk groter dan Eschwege en kent een hoop mooie bezienswaardigheden.
http://www.stedentripper.com/duitsland/kassel/

 

 • Natuurgebied Meibner-Kaufunger Wald

Meibner-Kaufunger Wald is een groot natuurgebied waar heerlijk gewandeld kan worden. Naast ‘gewone’ mooie wandelingen biedt het ook enkele bijzondere ervaringen.

 • Kripp- und Hielöcher

U heeft hier de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken in gebieden waar normaal gesproken geen toegang tot is. Hier kunt u onder andere dolomieten en bijzondere planten bekijken.U dient zich van tevoren op te geven en kunt dan onder begeleiding van een gids een wandeling maken van verschillende afstanden. De hond mag mee, mits aangelijnd.
www.naturparkmeissner.de

 • Barfubpad

Deze wandeling van 1.5 km maakt u op uw blote voeten en is ook zeer geschikt voor kinderen.

 • Bergwildpark

Een omheind terrein waar u verschillende dieren zoals zwijnen en herten aan kunt treffen.
www.bergwildpark-meissner.de

 • Sup-Marine Wehretal

Stand Up Paddling, wie kent het niet? Leuke activiteit op het water, kan individueel gedaan of in groepen.
http://www.sup-marine-wehretal.de

 • Werratal Therme

Heerlijk ontspannen in warme zwembaden en sauna’s, zowel binnen als buiten.
http://www.werrataltherme.com

 • Segtours Eichsfeld

Ontdek de omgeving op een echte segway!
http://www.segtours-eichsfeld.de

horizontale lijn


kopje: Wist je dat

Wist u dat

Horizontale lijn


 • De supermarkten in de omgeving zeer ruime openingstijden hanteren (gemiddeld van 07.00 tot 22.00), maar de winkels op zondag overal dicht zijn.

 • Het vegetarisch aanbod (voor de mens) in Duitsland zeer uitgebreid is. Voornamelijk supermarkt Tegut heeft een groot assortiment in vleesvervangers, maar ook in winkels zoals: Kaufland, Lidl, Edeka en Netto verkopen veel vegetarische producten. Voor biologische voeding kunt u tevens ook goed terecht bij Tegut.

 • Er in Eschwege een zeer goede dierenwinkel zit, genaamd "Der Futterladen". Zij bieden een zeer ruim aanbod aan in vers vlees voor honden. Het exacte adres is: Friedrich-Wilhelm-Straße 14, 37269 Eschwege. Een menukaart van het verse vlees vindt u hier.